Nou ! Daca sunteti client CTCE S.A. puteti plati ON-Line facturile de abonament LEGIS la adresa magazin-online.ctce.ro. Pentru a avea acces la facturi si plati trebuie sa creati un cont aici
inchide mesajul

20100715_Legal-Notice

Prin utilizarea aplicatiilor CTCE puteti deveni colaboratorul nostru pe multiple planuri si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate si promptitudine

 


Pana in prezent avem un numar de peste 8000 de beneficiari: institutii publice si de stat, ministere, societati comerciale, societati cu capital mixt si strain, banci, birouri de avocatura si de consultanta, camere de comert, consilii judetene, locale, firme de consultanta si audit etc.

 

Autentificare

EUROLEGIS

Posted in Module LegisPlus

Aplicaţia EuroLEGIS, dezvoltată de CTCE Piatra Neamţ, oferă utilizatorilor o perspectivă de ansamblu asupra legislaţiei Uniunii Europene şi permite accesul concret şi contextual la legislaţia UE.
Accesul la legislaţia UE se face pe baza unor algoritmi de căutare, folosind filtre specifice legislaţiei comunitare (numar, an şi tip act; tematică; publicaţie; cuvinte cheie; etc.).
În com
paraţie cu alte aplicaţii din domeniu, CTCE P. Neamţ integrează această aplicatie în contextul legislaţiei româneşti.
EuroLEGIS trate
ază într-un mod aparte actele legislaţiei europene care fac referire la legislaţia românească.
Aplicaţia furnizează utilizatorului o echivalenţă între cele doua legislaţii (legislatia europeană şi legislaţia românească), permiţând o mai bună inţelegere a procesului legislativ.
Aplicaţia integrează atât legislaţia primară (tratate etc.) cât şi cea secundară (Directive, Regulamente, Recomandări, Rezoluţii) extrasă din Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seriile L si C, actualizându-se zilnic.

Legislaţia existentă în aplicaţie este clasificată conform Repertoriului legislaţiei comunitare. Repertoriul este o structură analitică care cuprinde 20 de capitole subdivizate în secţiuni în funcţie de necesităţi.

Acest modul oferă informaţii privind rolul şi activităţile actorilor principali în procesul decizional şi în procedurile legislative conexe ale Uniunii Europene:

  • Consiliul Uniunii Europene;
  • Comisia Europeană;
  • Parlamentul European;
  • Comitetul Economic şi Social;
  • Comitetul Regiunilor;
  • Curtea Europeană de Justiţie şi Tribunalul de Primă Instanţă;
  • Curtea Europeană de Conturi.

Rezumatul actelor este tradus în limba română iar textul este vizualizat în limba engleză, franceză, germană şi italiană. Multe dintre cele mai importante Directive şi Regulamente sunt traduse în limba română, traducere preluată de la Institutul European din România, precum şi de pe portalul oficial al Uniunii Europene.
Legătura directă dintre legislaţia românească şi legislaţia UE se face prin accesarea butonului tematică similară, din fereastra de selectare tematică sau prin bifarea opţiunii acte la care face referire legislaţia românească.

DICŢIONAR ENGLEZ - ROMÂN - permite selectarea unui cuvânt din legislaţia UE şi traducerea acestuia în limba română, cu posibilitatea de a selecta din legislaţia româneasca actele care conţin cuvântul tradus.

IMPORTANT! Aplicaţia EUROLEGIS furnizează utilizatorului o echivalenţă între legislaţia europeană şi legislaţia românească doar în cazul în care aveţi sau achizitionaţi şi programul de consultare legislativă LEGIS. În caz contrar, beneficiaţi doar de consultarea legislaţiei europene nu şi de facilităţile oferite de legatura directă dintre LEGIS şi EUROLEGIS.

© 2013 LegisPlus - S.C.CTCE S.A.
CTCE - Solutii Software

Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare.

CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic